Шампионът на Италия Интер продължи победния си ход в Серия А. „Нерадзурите“ се наложиха с 2:3 над аутсайдера Сиена, като по този начин допълнително влошиха положението му.

Тосканският тим остана в зоната на изпадащите с актив от 14 точки. Възпитаниците на Роберто Манчини пък продължават да водят убедително във временното подреждане и вече събраха 46 точки.

Интер поведе в резултата след гол на нападателя Златан Ибрахимович, който бе точен от дузпа в 26-ата минута. Домакините стигнаха до изравняване след нещастен автогол на Кордоба пет минути по-късно.

Все пак съставът на Интер успя да се оттегли на почивката с гол преднина. Аржентинецът Естебан Камбиасо бе точен в последната минута на първото полувреме.

Веднага след подновяването на играта през втората част шампионите стигнаха до нов гол дело отново на Ибрахимович. Силите на домакините стигнаха единствено да намалят резултата до 2:3 в последните секунди на срещата.

Вторият в подреждането Рома също не сгреши и записа успех като гост на Аталанта. „Римските вълци“ се наложиха с 2:1, като головете отбелязаха Франческо Тоти и Мансини. За домакините резултатът откри Пинто.

Ето и другите резултати от 18-ия кръг в Италия:

Каляри – Удинезе 0:1

Лацио – Дженоа 1:2

Парма – Фиорентина 1:2

Сампдория – Палермо 3:0

Торино – Ливорно 1:2

По-късно днес Милан приема тима на Наполи.