Точно шест минути игра на стадион Лужники стигнаха на Интер, за да се класира за полуфиналните на Шампионската лига. Тимът на Жозе Моуриньо спечели и реванша срещу ЦСКА Москва с 1:0 и напълно заслужено намери място в следващата фаза на надпреварата.

За място на финала нерадзурите ще спорят с победителя от двубоя между Барселона и Арсенал, който започва в 21:45 часа. Настоящият европейски шампион е смятан за фаворит срещу топчиите, след като постигна равенство 2:2 в Лондон в първата среща.

В шестата минута на двубоя в Москва Интер получи правото да изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле на ЦСКА за нарушение на японеца Кейсуке Хонда срещу Диего Милито. Уесли Снайдер застана зад топката и със силен шут под рехавата стена порази вратата на Игор Акинфеев.

Голът на холандския национал направи общия резултат в сблъсъка 2:0 в полза на италианския шампион и остави на ЦСКА Москва непосилната задача да вкара три безответни попадения, за да продължи напред.

В 35-ата минута руснаците можеха да се върнат в играта, но Алан Дзагоев не успя да оползотвори открилата му се добра възможност. Секунди по-късно Диего Милито можеше да се разпише за гостите, но не успя.

Всичко за московчаните изглежда свърши окончателно в 49-ата минута, когато резервата Одия получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Самуел Ето’о и остави тима си с 10 играчи.

Въпреки че играеха с човек по-малко, футболистите на ЦСКА имаха шанс да стигнат до почетен хикс в 57-ата минута, но Жулио Сезар спаси опасен удар на Марк Гонсалес.

До края на двубоя домакините не успяха да създадат нови чисти голови положения, а Интер пропусна да отбележи второ попадение, за да направи още по-триумфално класирането си напред.

Трябва да се отбележи и личния рекорд на треньора на Интер Жозе Моуриньо, който стана първият наставник, успял да изведе три различни отбора до полуфинал в Шампионската лига, след като вече направи това с Порто и Челси.

Съставите:

ЦСКА Москва: Акинфеев; Ал. Березуцки, В. Березуцки (14’-Одиа), Игнашевич, Шенников, Хонда (77’-Рахимич), Шемберас, Мамаев, Дзагоев, Марк Гонсалес, Несид (71’-Гилерме).

Интер: Жулио Сезар; Майкон, Самуел, Лусио, Санети, Камбиасо, Снайдер (86’-Мунтари), Станкович, Ето’о, Милито (74’-Балотели), Пандев (63’-Киву).