Подобно на българския шампион Левски, и италианският първенец Интер се наложи над Лацио с 1:0. След като само преди три дни отстъпи от „сините” на Стадио Олимпико, тази вечер римският тим загуби и на „Сан Сиро”. В смразяващата миланска нощ, при – 7 градуса, Самуел Ето`о реализира последното попадение в Серия А за 2009 година, за да даде осем точки преднина на Интер. Много мачове в елита бяха отложени заради лошото време, като прогнозите са, че те ще се играят чак догодина.

Интер бе наясно за шанса да излезе много напред в класирането, ако спечели, тъй като Ювентус загуби, а мачът на Милан бе отложен. „Нерадзурите” стартираха силно от самото начало на срещата, и Тиаго Мота пропусна първия шанс за гол. Александър Коларов бе най-деен в атака за Лацио, и на два пъти се наложи Журио Сезар да спасява неговите удари.

Още в 14-та минута обаче Интер материализира превъзходството си, когато Деян Станкович центрира на главата на Самуел Ето`о. Първият удар на камерунеца бе с мъка отбит от Муслера, но при добавката Ето`о бе точен. Томазо Роки имаше възможност да изравни, но бе пресечен от Иван Кордоба.

Неприятната новина от мача за Жозе Моуриньо бе травмата на Съли Мунтари, който трябваше да бъде заменен още в 25-та минута от Патрик Виейра.

Реферът Русо отсъди в полза на Интер малко по-късно, когато отхвърли исканията на Лацио за дузпа, за игра с ръка на Майкон след пряк свободен удар, изпълнен от Коларов.

През второто полувреме Роки и Ето`о имаха положения за отбелязване на попадения, но най-добрата възможност бе за Коларов, който затрудни максимално Жулио Сезар с един страхотен мощен удар.

Само вещата намеса на Лусио предотврати гол във вратата на Интер в последния етап от двубоя, след като топката летеше право към оставения непокрит Макинва. За пореден път обаче се прояви проблемът на Лацио с отбелязването на попадения, и „небесносините” останаха с 0 в актива си от мача, едва на 16-то място в класирането.