Още една победа за Интер. Голям успех над Лацио на "Стадио Олимпико" (3:0). "Нерадзурите" се доближиха на шест точки от шампиона Ювентус. Възможен ли е "преврат" на върха в Серия А?

Ювентус изглежда удобно се е настанил на трона в последните седем години, без особена конкуренция, без каквито и да е тревоги. Царството на "бианконерите" продължи да процъфтява и през това лято с идването на Кристиано Роналдо. Конкурентите обаче също не спят и не спират да се развиват. Най-видим прогрес търпи четвъртият в шампионата от миналия сезон Интер Милано.

Тимът, воден от Лучано Спалети, е в серия от шест поредни успеха в шампионата - общо 7 победи, 2 загуби и 1 равенство през сезона. Нападателната мощ на Интер дава плодове и отборът успя да задмине досегашния втори Наполи по голова разлика, въпреки че и двата тима са с по 22 точки.

Ювентус ще хвърли всички усилия към третата си купа в Шампионската лига. Може ли това да окаже влияние за мотивацията на тима в шампионата? 

Лацио - Интер 0:3

източник: Gulliver/GettyImages

След срещата на "Стадио Олимпико" Спалети обяви, че Интер не трябва да години Юве, а трябва да опита да подобрява себе си, да се вглежда само и единствено в себе си.

Големият мач срещу торинци е на 7 декември. Той ще даде много отговори за Интер. Най-вече този дали "нерадзурите" са готови за завземането на трона.

В началото на сезона изобщо не изглеждаше така с оглед на трудния старт и многото контузии. Мауро Икарди и компания обаче влязоха във вдъхновяща серия от 7 победи в 8 мача - единствената загуба дойде на "Камп Ноу" от Барселона (0:2) в Шампионскаа лига. Най-емоционални бяха обратите над Тотнъм (2:1) при завръщането на тима в Шампионската лига след шест години пауза, и над ПСВ Айндховен (2:1). Победата над Милан в "Дерби Делла Мадонина" (1:0) с гол в последната минута на Икарди бе мачът, който беляза трансформацията на атакуващия, интензивния и притискащия до последно съперника Интер.

До мача с "бианконерите" Интер ще срещне три тима от долната половина на таблицата - Дженоа, Аталанта и Фрозиноне, а в седмицата преди "Дерби Д'Италия" идва ред и на сблъсъка с Рома на "Олимпико". Интер ще има възможността да загрее добре за двубоя с Ювентус срещу съперник горе-долу от ранга на най-силния тим в лигата. "Вълците" обаче изобщо не са това, което бяха през миналия сезон, влагайки голяма част от усилията си в Шампионската лига, където през миналия сезон стигнаха до 1/2 финалите. 

Юве, от своя страна, среща Каляри, Милан, СПАЛ и Фиорентина - два мача срещи непретенциозни отбори и два съперника, които могат да спънат всеки.

Лацио - Интер 0:3

източник: Gulliver/GettyImages

И Интер, и Ювентус обаче ще трябва да се съобразяват с програмата си в Шампионската лига. След успеха над Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" (1:0) "бианконерите" изглежда са най-класният тим в своята група - още с Валенсия и Йънг Бойс, и няма да имат проблеми да си осигурят първата позиция. 

Интер извади късмет, че по време на единствената си загуба до момента в груповата фаза - тази от Барселона, амбициозният Тотнъм сгреши срещу ПСВ и така загуби ценни точки в борбата за второто място. За "нерадзурите" обаче предстои гостуване на "Уембли" и домакинство на Барса, където те могат да се останат с празни ръце и да затормозят продължаването си към елиминациите на турнира.

За тима на Спалети ще бъде важно и какви приоритети ще има през този сезон с оглед на големия брой фронтове, които се откриват пред него.

Ако бъде постигната победа в Дерби Д'Италия, тимът ще даде ясна заявка за титлата. При поражение, Ювентус ще се отдалечи почти неуловимо, а за гранда от Милано ще остане утешението в Шампионската лига. С уговорката, че тимът продължи и на пролет.

Декември със сигурност ще бъде специфичен и може би възлов за "нерадзурите".

Барселона - Интер 2:0

източник: Gulliver/GettyImages

Силната форма на тима показа правилния път на развитие. Интер иска да свали Ювентус и започна да захранва самочувствие си с поредица от успехи.

Колкото и наивно да звучи в това с оглед на начина, по който Юве вършее в мачовете си. Обратът над Емполи в последния кръг показа, че "Старата госпожа" може да излиза от всякакви ситуации срещу всякакви отбори.

Но Интер хвърли ръкавицата. Все някой трябваше да го направи.