Интер се възползва от грешната стъпка на Фиорентина, и почти настигна "виолетовите", след като се наложи с 1:0 над Торино в мач от 27-ия кръг на италианската Серия А.

По-рано през деня Фиорентина загуби от Ювентус, и така преднината му пред Интер вече е само една точка.

Единственото попадение за "нерадзурите" отбеляза Родриго Паласио в 30-та минута, след като четири минути по-рано пропусна да открие. Той с отигра изненадващо топката с глава, и я прати над Даниеле Падели след половин час игра, а накрая голът му се оказа и победен.

Торино игра открито, и също имаше добри положения да разочарова Интер, но Чиро Имобиле, Ясмин Куртич, Алесио Черчи направиха пропуски пред Самир Ханданович. Освен Паласио, за домакините можеха да се разпишат и Фреди Гуарин и Ернанес.

По този начин тимът от Милано вече има 44 точки и изостава само на една от Фиорентина, но на цели 8 от третия Наполи. Мачът на "Джузепе Меаца" бе съпътстван от страхотна хореография по трибуните, като феновете на "нерадзурите" отпразнуваха 106-ия рожден ден на клуба.

Лацио направи нова издънка, като падна у дома от Аталанта, с 0:1. Макси Моралес реализира единственото попадение в 60-та минута, а Лацио игра от 64-та с човек по-малко, след като Антонио Кандрева бе изгонен с два жълти картона.

"Орлите" са на осма позиция с 38 точки, а Аталанта е на 13-то място с 34 точки.

Сампдория обърна Ливорно от 0:2 до 4:2, след като изоставаше с два гола на почивката, но вкара четири след нея. Стефано Окака Чука вкара гол и направи асистенция за третия и четвъртия гол за Самп. Ибрахима Мбайе отбеляза и двата гола за Ливорно.

Всички резултати:

Болоня - Сасуол 0:0

Катания - Каляри 1:1

Киево - Дженоа 2:1

Интер - Торино 1:0

Ювентус - Фиорентина 1:0

Лацио - Аталанта 0:1

Парма - Верона 2:0

Сампдория - Ливорно 4:2

Удинезе - Милан 1:0

Наполи - Рома - от 21.45