Шампионът на Италия Интер победи с класическото 3:0 Реджина като домакин в мач-реванш от 1/8-финалния сблъсък за купата на Италия.

Първата среща бе завършила 4:1 за „нерадзурите” и по този начин общият резултат набъбна на 7:1.

Головете на „Сан Сиро” отбелязаха Ернан Креспо в 34-тата и Сезар в даденото от съдията продължения на срещата. Между двете попадения пък Каскионе си заби автогол в края на първата част.

Класирането за следващия етап е още по-радостно за Интер, поради факта, че градския им съперник Милан се издъни срещу Каляри и отпадна от надпреварата.

За ¼-финалите се класира и отбора на Лацио, който с голяма доза късмет устиска равенство 1:1 като гост на Наполи.

Първият двубой между двата тима на „Стадио Олимпико” завърши 2:1 за Лацио, което означаваше, че равенството класира именно столичани.

На стадиона в Неапол домакините бяха по-добрият отбор през всичките 90 минути, но изненадващо гостите поведоха в резултата. Ценното попадение вкара албанския национал Игли Таре в 55-тата минута.

След гола натискът на домакините се засили и те стигнаха до гол на Домици в 79-тата минута. До края на срещата домакините опитаха да вкарат второ попадение, което щеше да докара срещата до продължения. Все пак нов гол не падна и Лацио се класира за 1/4-финалите след общ резултат 3:2.

от вчера:

Фиорентина - Асколи – 2:0 (1:1 в първата среща)

Катания - Милан - (2:1)

Сампдория - Каляри - (0:1)

Рома - Торино - (1:3)

вторник:

Ювентус - Емполи - 5:3 (1:2 в първата среща)