В страхотно зрелище за феновете се превърна бисерът дербито от турнира за купата на Италия между Ювентус и Интер. Двубоят-реванш от четвъртфинала на турнира между двата тима завърши с победа 3:2 за Интер. Първата среща на „Джузепе Меаца” бе завършила наравно 2:2 и по този начин с общ резултат 5:4 Интер се класира за 1/2-финалите на надпреварата.

Срещата на „Деле Алпи” започна вихрено. Още в 10-тата минута младата надежда на Интер Марио Балотели, който започна като титуляр, получи пас от Маниш и вкара за 1:0.

Живата легенда на „старата госпожа” Алесандро Дел Пиеро обаче възстанови статуквото в 14-тата минута с точен изстрел от около 20 метра, който остави безпомощен Франческо Толдо.

В 31-вата минута обратът бе пълен след като Винченцо Якуинта се възползва от центриране на Стендардо и с глава направи 2:1 за домакините.

Радостта на торинските фенове обаче трая кратко. В 39-тата минута Хулио Крус вкара дежурния си гол за Интер от дузпа и направи драмата пълна, тъй като при 2:2 двата отбора трябваше да играят продължения.

До там обаче не се стигна, тъй като Марио Балотели вкара втория си гол в мача и по този начин класира шампиона на Италия в следващия кръг на турнира. В 54-тата минута той овладя на гърди центрирана топка в наказателното поле и с диагонален удар не остави шансове на пазилия в тази среща Беларди.

До края на двубоя „бианконерите” се опитаха да стигнат до ново попадение, но това не им се отдаде. Мауро Каморанези пък си изкара червен картон само няколко минути след като бе влязъл в игра.

Освен Интер, за полуфиналите на купата на Италия се класираха отборите на Катания, Рома и Лацио.