Ръководството на Интер обяви над 45 милиона евро загуби за последната финансова година. В тази сметка обаче не са включени неизплатените задължения към бивши треньори и футболисти. Ако тези суми бъдат причислени, то загубите ще достигнат 74 милиона евро, което е голям проблем с оглед ристрикциите наложени от Финансовия феърплей. Въпреки това президентът Ерик Тохир смята, че клубът се движи в правилната посока.

„Финансовите резултати за 2015 година показват, че ние води клуба и нашия бизнес в правилна посока“, коментира Тохир.

„ Търговските приходи се увеличават и оперативният ни доход е позитивен, което е голямо постижение за клуба“, добави индонезийският бизнесмен.

„Ще продължим нашата стратегия за изграждането на силен отбор на терена и солиден бизнес извън него. Разбира се, знаем, че трябва да се съобразяваме и с параметрите на Финансовия феърплей.“

„Работим по намирането на нов спонсор. Смятам, че работихме добре на пазара и сега ще привличаме футболисти само ако имаме нужда, без повече ненужни покупки. Изградихме солиден отбор и целта ни е да се върнем в Шампионската лига. Убедени сме, че ще изпълним всички условия поставени от УЕФА. Вярваме в проекта на Манчини. За момента имаме някои слабости, но отборът ще продължава да израства“, каза още Ерик Тохир.