Интер постигна изключително важен успех при гостуването си на Динамо Киев с 2:1 и така оглави класирането в Група F. Играчите на Жозе Моуриньо записаха първа победа в потока си едва в този четвърти кръг. По-рано през деня в другия двубой от групата, Рубин Казан и Барселона не можаха да се победят и завършиха 0:0.

Андрий Шевченко откри резултата в полза на домакините в 21-та минута. С две попадения в самия край на мача, чрез Диего Милито (86’) и Уесли Снайдер (89’), „нерадзурите” обърнаха резултата в своя полза.

Динамо поведе в средата на първата част, напълно заслужено, след като преди това оказа натиск върху своя противник. Логичното се случи в 21-та минута когато Шева с красив прехвърлящ удар от воле пред границата на наказателното поле вкара за 1:0. При този резултат завърши и първата част.

През второто полувреме, Жозе Моуриньо пусна в игра Марио Балотели на мястото на Кристиан Киву, което раздвижи значително нападението на гостите. Те направиха много пропуски в лицето на Самуел Ето’о и Балотели през второто полувреме, но все пак стигнаха до пълния обрат.

В 86-та минута Милито вкара за 1:1. В 89-та минута пък Снайдер се възползва по най-добрия начин от грешка на стража на домакините и вкара за 2:1, с което донесе и първите три точки за Интер в груповата фаза на тазгодишното издание на надпреварата.

Класиране в Група F:

1. Интер 6 точки

2. Рубин Казан 5

3. Барселона 5

4. Динамо Киев 4