Аржентинската колония в Интер ще намалее още повече след края на сезона. Броят на освободените южноамериканци ще достигне четирима.

Новите двама, които научиха съдбата си в навечерието на последния мач за кампанията са Естебан Камбиасо и Диего Милито. Вече е ясно, че и тръгват Хавиер Санети и Валтер Самуел.

Така от десетима аржентинци в състава към момента, в най-добрия случай новия шампионат ще започнат шестима. Освен, ако няма още освободени от тях.

"Всеки ден си говоря с Камбиасо като приятел. Сега обаче беше труден момент и за двама ни, защото трябваше да му кажа, че няма да му подновим договора. Той ме разбра и знам, че един ден ще се върне", сподели спортният директор на "нерадзурите" Пиетро Аусилио.

Основната причина за освобождаването на двамата е подмладяването на състава. Нищо, че голямата част от селекцията на Интер през лятото ще е на свободни агенти-ветерани, но от Премиършип.

"Това е въпрос на стратегия. Искаме да се подмладим и затова предприемаме такива тежки ходове. Подобно е положението и с Милито. И с него се разбрахме бързо, защото и той обича много клуба ни", сподели още Аусилио.