Интер направи голяма крачка към титлата, след като спечели дербито на 21-я кръг срещу Милан с 2:0 и по този начин се откъсна сериозна на върха в Серия А.

Мачът започна отлично за домакините, след като Снайдер имаше възможност да даде гол аванс за „нерадзурите”, но ударът му срещна гредата.

Все пак шампионите поведоха в 10-та минута, когато Пандев изведе Милито зад отбраната на Милан, след коеот Абате не успя да се намеси успешно и аржентинският нападател на Интер простреля Дида.

Интер остана с човек по-малко, след като в 26-та минута Уесли Снайдер бе изгонен с директен червен картон.

Милито подаде добре към Пандев в 62-та минута и македонецът остана сам очи в очи с Дида, но след удара му топката срещна десния стълб на вратата на Милан.

Интер стигна и до втори гол в срещата, след като Горан Пандев изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Дида за 2:0.

В допълнителното време на мача бразилският защитник на домакините Лусио също бе изгонен с втори жълт картон заради игра с ръка в наказателното поле на Интер и Милан получи право да изпълни дузпа, но ударът на Роналдиньо от бялата точка бе отразен от Жулио Сесар.

След победата в дербито Интер вече има 49 точки, а Милан е на второ място с 40 и мач по-малко.