Бляскавата кариера на легендата на Интер Хавиер Санети може да приключи в края на сезона. До тогава аржентинецът има договор с "нерадзурите".

Броени седмици преди края на шампионата той все още не е получил предложение за подновяването му. А босът Ерик Тохир вече се закани, че ще махне по-голямата част от играчите над 30 години.

В Италия се шегуват, че това не важи за легендата, тъй като той вече е в друга графа - над 40-годишни. Но засега няма яснота около бъдещето му.

"Към този момент мога само да ви кажа, че тренирам здраво и се опитвам да помагам на отбора. Знам какво се изисква от мен и се старая да го изпълнявам.

Повярвайте ми, всеки път давам всичко от себе си, когато съм на терена. Знам каква е ролята ми, говорил съм с треньора и няма драми.

Колкото до бъдещето ми, не е сега моментът да говорим за него. След края на сезона ще седнем с шефовете и ще разговаряме. Не е важно какво искам само аз, а и какво иска клубът", сподели Санети.

Миналата година той скъса ахилесово сухожилие и за играч на неговата възраст - 40 години - това би означавало край на кариерата. Аржентинецът обаче не се отказа, възстанови се и от ноември миналата година отново е на терена. Но явно това ще е последният му сезон.