Италианските медии разкриват, че Интер иска да си осигури услугите на звездата на Хамбургер Рафаел ван дер Ваарт.

Холандският състезател се е превърнал в главна трансферна цел на наставника на „нерадзуритеРоберто Манчини, съобщава „Corriere dello Sport”.

Самият футболист не веднъж е изразявал желанието си да напусне немския клуб, с който подписа през 2005г. Преди това Ван дер Ваарт бе играч на Аякс.

Валенсия на няколко пъти се опита да привлече Рафаел през лятото, но в последно време, желанието на испанския гранд утихна, като така Ювентус изглеждаше най-голям фаворит за подписа на играча.

Миналата седмица скаутът на „старата госпожа” е наблюдавал изявите на национала на „лалетата”. Интересът от страна на „нерадзурите” обаче може да накара както самия футболист, така и ръководството на немския гранд, сериозно да се замислят с кой от двата отбора да сключат евентуална сделка.

В състава на „нерадзурите” отсъстват Луиш Фиго и Патрик Виера заради контузии и Ван дер Ваарт ще бъде много полезен на наставника Роберто Манчини. От друга страна обаче, въпреки желанието си да напусне Хамбургер, футболистът иска да направи това в края на сезона.