Кръвните врагове Интер и Милан са на прага на поредната война, този път за трансферна цел на двата клуба – Давид Суазо.

Хондураският футболист бе на път на подпише договор с Интер, който дори бе потвърден от президента на Каляри Масимо Челино, преди изненадващо Милан да обяви Суазо за свой футболист снощи. Според информациите „росонерите” са платили 10 милиона паунда.

Днес обаче Интер съобщиха, че Суазо е подписал предварителен договор с тях и агентите на играча намекнаха, че сагата е далеч от развръзката си.

„Суазо не е влизал в контакт с Милан и все още не е осъществил трансфер,” каза Карло Палавичино. „В момента моят съдружник Джовани Бранчини е в Япония и чак когато се завърне ще финализираме нещата.”

Така Каляри, настоящият клуб на Суазо, остана разочарован, особено от отношението на Интер, откъдето избълваха обвинения в непрофесионално отношение.

От Милан също не запазиха мълчание по повод обвиненията на президента на Интер Масимо Морати, че са „откраднали” нападателя. „Нямам какво толкова да кажа. Сами можете да прецените,” заяви Адриано Галиани.

Преди седмица президентът на Каляри Челино обяви, че и Рома са имали интерес към Суазо, при това датиращ доста по-отдавна.