Интер и Милан започнаха истинска война помежду си, опитвайки се по всякакъв начин да привличат бивши играчи на градския съперник.

Началото на този конфликт започна през лятото, след като Милан първо изяви желание да привлече Марио Балотели, докато той бе играч на Интер, а след това взеха бившият нападател на нерадзурите Златан Ибрахимович.

Сега вицепрезидентът на росонерите Адриано Галиани обяви, че не се е отказал от намерението си да вземе Балотели, въпреки че той вече е играч на Манчестър Сити.

В последните дни дори се появи информация, че младокът има клауза в договора си със Сити, която забранява той да бъде трансфериран в Милан.

От Интер изглеждат ядосани от тези действия на росонерите и готвят своя контраудар – привличането на Кака от Реал Мадрид през зимата, пише „Il Corriere dello Sport”.

За разлика от Ибрахимович, който не е особено обичан феновете на нерадзурите, които спечелиха Шампионската лига веднага, след като шведът си тръгна, Кака има запазено място в сърцата на тифозите на Милан и негов трансфер в Интер би било наистина тежък удар по росонерите.

Бразилският плеймейкър не успява да разкрие пълния си потенциал в Реал и не е централна фигура в плановете на треньора Жозе Моуриньо. По тази причина неговата продажба няма да бъде никаква изненада.