Интер не успя да победи Дженоа на свой терен и завърши само 0:0 в последния мач от кръг в Серия А. „Нерадзурите” загубиха две точки в битката за титлата, но за техен късмет и Милан стори същото по-рано, и остана на четири точки от върха със своите 55.

По притеснителното за Жозе Моуриньо може да бъде, че за първи път от 12 години насам Интер не успява да вкара попадение в два поредни домакински мача. Португалският мениджър заложи на македонския голмайстор Горан Пандев като титуляр, но това не даде резултат. Самият Моуриньо отново гледаше мача от трибуните, продължавайки своето наказание.

Дженоа имаше своите възможности да отнесе трите точки у дома, като първите положения бяха пред вратата на Жулио Сезар. Кристичо и Скули пропуснаха за гостите, докато Марио Балотели със страхотно воле можеше да порази Амелия.

Самуел Ето`о се появи рано през второто полувреме, заменяйки Пандев, но и неговият успех бе точно същият – нулев. Родриго Паласио не успя да се възползва от една от малкото грешки на Жулио Сезар, за да открие резултата от другата страна. Диего Милито и Уесли Снайдер също стреляха нахалос, а Балотели дори се опита да си изпроси и дузпа, в търсене на успеха.

Едва в последните 20 минути се усети по-сериозен натиск от страна на Интер, и положенията пред вратата на Дженоа се редуваха едно след друго, но нито едно от тях не намери целта.