Италианският футбол продължава да интригува зрители от цялото земно кълбо. Ювентус търси осмо поредно „Скудето“, като в редиците на тима личи името на петкратния носител на „Златната топка“ – Кристиано Роналдо. Въпросът е ще имат ли сили останалите да се противопоставят?

Ето какво ни предлага съботната програма на петия кръг в шампионата на Апенините:

Парма - Каляри

Началото на съботната програма ще бъде дадено с двубой между два тима от долната половина на таблицата. 16-ият Парма приема 12-ия Каляри в двубой за ценни точки по пътя към оцеляването.

В миналия кръг новакът Парма шокира претендента за челните места Интер с късна победа на „Джузепе Меаца“ с минималното 1:0. Това със сигурност ще увеличи очакванията към тима на Роберто Даверса.

Сардинците от Каляри пък вървят уверено с победа, две равенства и едно поражение до момента. Каляри загуби почти 60% от гостуванията си през миналия сезон, допускайки 1,6 гола на мач в този период. Вкараните голове също не са обещаващ показател – 15 в 19 срещи. 

За Парма Амато Чичирето вече е възстановен от своята травма, но по всяка вероятност ще остане на пейката за сметка на Антонио Ди Гаудио. Федерико Димарко остава на позицията отляво на отбраната след страхотния си гол срещу бившия си тим Интер. 

За Каляри Жоао Педро остава зад двойката Паволети и Фариас след двата си гола в миналия кръг.

В последните пет двубоя между двата тима е нямало победа за госта, докато Парма печели три от тези срещи.

Срещата между Парма и Каляри е в събота, 22 септември, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате по MAX Sport 2. 

Фиорентина – СПАЛ

Тимът на СПАЛ имаше късмет да срещне по-посредствени отбори в първите няколко кръга от шампионата, което позволи на състава от Ферара да натрупа три победи и да застане на третото място в класирането с 9 точки зад Сасуоло (който е с мач повече) и Ювентус. Сега обаче СПАЛ гостува на Фиорентина, който през този сезон има сериозни амбиции в шампионата.

Домакините от Флоренция вкарват много голове от началото на сезона, като до момента са реализирали осем в четири двубоя. Със седем точки тимът в момента е на шестата позиция в таблицата. 

Гостите са спечелили само един от последните си 11 мача с Фиорентина, не успявайки да вкарат попадение в седем мача. 

За „Ла Виола“ Албан Лафонт се нуждае от още време за възстановяване, докато Валентин Айсерик и Марко Пияца трябва да стартират от първата минута.   

Единственият отсъстващ за тима на Леонардо Семпличи е Федерико Вивиани. Паскуале Шиатарела е готов да започне от първия съдийски сигнал. 

Срещата между Фиорентина и СПАЛ е в събота, 22 септември, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате по MAX Sport 2. 

Сампдория – Интер

Вдъхновяващият обрат на Интер в Шампионската лига 0:1 до 2:1 срещу Тотнъм у дома трябва влее допълнителни сили в тима на „нерадзурите“. Те не започнаха добре сезона в Серия А, след като в четири кръга записва едва 4 точки – две загуби, едно равенство и една победа. 

През седмицата Самп завърши 1:1 в отложения си мач срещу Фиорентина, като това спря минисерията на тима от две поредни победи, които ги изведоха до топ 4 на таблицата. 

За Самп Рикардо Сапонара е контузен, докато измежду Джанлука Капрари и Гастон Рамирес ще заеме позицията на плеймейкър Дефрел и Куалярела. Албин Екдал продължава да запълва дупката в центъра на терена, оставена от напускането на уругваеца Лукас Торейра.  Лучано Спалети прати Милан Шкриниар на десния бек срещу Тотнъм, но сега словакът трябва да бъде върнат в сърцето на отбраната в двойка с Де Врий. Данило Дамброзио продължава да „топли мястото“ на контузения десен защитник Шиме Върсалко. 

Генуезци са спечелили едва четири от своите 28 мача срещу Интер, но три от успехите идват в последните седем мача – положителен знак за тима на Марко Джанпаоло.

Срещата между Сампдория и Интер е в събота, 22 септември, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате по MAX Sport 2.