Шампионът на Италия за последните две години Интер бойкотира медиите, тъй като се смята, че тимът неоснователно се е превърнал в жертва на пресата след шампионатния двубой с Парма, спечелен с 3:2.

Нерадзурите бяха разкъсани от критики, след като получиха спорна дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Фернандо Коуто в 88-ата минута при резултат 1:2 в полза на пармалатите.

Това съдийско решение получи широк отзвук в изказванията на играчите и ръководството на Парма, като не бе подминато и от треньора на Рома Лучано Спалети, чийто състав се надяваше да скъси преднината на Интер в Серия А.

Президентът шампионите Масимо Морати не говори пред медиите след двубоя срещу жълто-сините, а към неговия бойкот се присъедини и треньорът Роберто Манчини.

Интер отмени традиционната пресконференция преди утрешния мач за Купата на Италия срещу Ювентус. Нерадзурите не излязоха с официално становище за провалената среща с медиите, но по всичко изглежда, че става въпрос за недоволство от тяхното отношение.