Футболистът на Наполи Лоренцо Инсиние нападна Гонсало Игуаин и го нарече предател.

Инсиние обвини аржентинския футболист на Ювентус в липса на уважение. Игуаин отбеляза единствения гол в мача между двата тима в Неапол на 1 декември и Инсиние изрази недоволството си от това, че аржентинецът се е израдвал на попадението си.

„Не мога да повторя това, което казах на Игуаин на терена, защото му го казах на неаполитански, но той бе разбра. Не ми хареса начина, по който той отпразнува своето попадение пред нашите лица“, коментира Инсиние в интервю за „Gazzetta dello Sport“.

„Игуаин игра при нас три години, но после направи своя избор. Той трябваше да покаже някакво уважение към бившите си съотборници. Твърди, че ни е приятел и изпраща съобщения на някои от нас преди мача, но после празнува в лицата ни. Това беше липса на уважение”, добави 26-годишният футболист. 

“Това ли е годината, в която ще грабнем Скудетото? Наистина мисля така. Преди две години бяхме на върха, но Ювентус в крайна сметка спечели Скудетото. Този сезон е тежък за всички, Интер и Рома са на нашето ниво, но ние се забавляваме”, каза още Лоренцо Инсиние.

Наполи в момента е начело в класирането на Серия “А” с точка повече от Ювентус и с две точки пред Интер. Четвъртият Рома изостава с 4 точки от върха, но има и мач по-малко.