Напрежението между Лоренцо Инсиние и Наполи заплашва да стане все по-голямо заради оказалата се сериозна разлика в заплатата, която футболистът иска да получава по новия си договор, и сумата, реално предложена от клуба. Към момента 2 милиона евро делят страните от споразумение, като никой не желае да отстъпи от позицията си.

Нападателят има контракт с родния си клуб до лятото на 2019 година. През последните сезони той се утвърди като основен футболист и беше очаквано, че ще поиска увеличение във възнаграждението.

Клубът също бе склонен да му плаща повече на сезон, но не и толкова, за колкото предяви претенции Инсиние. 25-годишният нападател желаеше да получава 4,5 милиона евро годишно, като това бе масивен скок спрямо настоящото му възнаграждение – 1,8 милиона евро. Наполи не смята да предлага по-висока заплата от 2,5 милиона евро, което може да доведе до сериозен конфликт.

И преди агентът на футболиста се е оплаквал публично при преговори за нов контракт, като скоро отново може да заплаши борда на директорите с трансфер на клиента му в чужбина.