Легендата на Милан Филипо Индзаги аргументира решението си да преподпише с тима, заявявайки, „че обича росонерите прекалено много, за да отиде в друг тим”, а и има рекорди за подобряване.

Ветеранът почти не игра през този сезон, но парафира за още един сезон и така ще остане в клуба до лятото на 2011 година.

„Приех да остана, само защото все още мисля, че съм полезен”, каза 36-годишният голмайстор пред „Corriere dello Sport”.

„Сам ще реша кога да се откажа. Трябва ми още един гол, за да бъда най-добрият реализатор в европейските клубни турнири и още три, за да изравня постижението на Ван Бастен в Милан, както и още седем, за да достигна рекорда на Роберто Баджо за най-много голове в Серия А.”

„Смятам, че следващата година ще успея да подобря тези рекорди”, допълни СуперПипо, който има 68 гола в европейските клубни турнири, а 48 от тях са в Шампионската лига.

Филипо Индзаги е и единственият играч в света, който е вкарвал във всеки международен турнир. Освен това, той има 153 гола в Серия А.

„Не ми изглеждаше правилно, особено след като подобрих рекорда на Герд Мюлер, да премина в друг клуб. Обичам Милан и феновете на тима. Освен това осъзнах, че не се виждам да празнувам гол с друга фланелка, освен тази на Милан”, добави Пипо Индзаги.