Наставникът на Милан Филипо Индзаги отрече, че ще променя тактиката на отбора преди домакинството на Чезена. Двубоят е в неделя от 16 часа българско време, като може да има и огромно влияние върху съдбата на специалиста, който е подложен под сериозен натиск заради слабите резултати.

„Всички миланисти искаме да се върнем на правия път. Сега имаме поредната добра възможност и се надявам това да бъде повратната точка“, каза Индзаги.

„Вярвам единствено в победата с добра игра, само така можем да наберем инерция. Имаме дълъг път да изминем през този сезон и един успех може да разпали нашия ентусиазъм. Надявам се най-после да е дошъл точният момент.“

„Не знам къде четете тези работи (за промяна на схемата – б.р). Утре ще определя състава и ще го пусна в игра с, надявам се, точния подход предвид нашите характеристики. В последните три мача играхме с трима атакуващи играчи. Имаме много опции напред. Ние обаче ще се придържаме към схемата с двама нападатели.“

„Загубихме толкова много играчи заради контузии през последните месеци и това ни отне нашата идентичност. Целта е да си я върнем. Трябва да преоткрием ентусиазма, който показвахме до края на декември. Не мисля, че е редно да се критикува работата, която вършим. Имаме телевизионни камери, които заснемат нашите тренировки, готови сме да пуснем дори репортерите, за да видят как се готвим“, допълни Индзаги.