Голмайсторът на Интер Мауро Икарди заяви, че отборът трябва да направи нужното, за да си осигури поне влизане в Шампионската лига. По думите му това е абсолютният минимум в амбициите на „нерадзурите“ през настоящата кампания.

Преди зимната пауза отборът водеше в класирането, ала 2016 година дотук се оказва пълна с разочарования. Интер се смъкна до 5-а позиция заради неубедителните си резултати (сред които и загуба с 0:3 от Милан в градското дерби), като изостава с 4 точки от третия Фиорентина. Именно третата позиция в калчото е последната, която дава право на участие в Шампионската лига (през ситото на плейофа за влизане в групите).

„Направихме страхотен първи полусезон, после нещата зациклиха“, каза Икрди. „Мисля, че отборът можеше да бъде малко по-високо. Сега трябва да се целим в третото място и Шампионската лига. Това е минимумът.“

„Дали фокусът на медиите върху мен ме тревожи? Не, ни най-малко. За мен се говори от първия ми ден тук, хората говорят, откакто историята за жена ми Уанда (която беше женена за бившия съотборник на Икарди Макси Лопес – б.р.) излезе наяве. Тук е по-зле от Аржентина! Никога не съм спорил с треньора, с Манчини имаме чудесни взаимоотношения“, добави Икарди.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS