Нападателят на Ювентус Гонсало Игуаин има интересна роля в Ювентус. 31-годишният аржентинец се конкурира за двете места в атака с Пауло Дибала и Кристиано Роналдо. От началото на сезона тримата имат почти еднакво игрово време и така Игуаин опроверга прогнозите, че ще застои на пейката.   
 
"Щастлив съм. Не толкова от това, че реших да остана в Ювентус, колкото от отношението към мен на съотборници,треньори и ръководство. Имал съм прекрасни години тук, и сега всичко е добре, но сезонът е дълъг и съм длъжен да се доказвам постоянно. Когато играеш до такива фантастични играчи, си длъжен да се възползваш от всяка предоставена възможност", заяви Игуаин.
 
Аржентинецът не се притеснява от присъствието на звездите Роналдо и Дибала. 
 
"Кристиано и Пауло са различен тип играчи. На всеки му харесва да играе с топ футболисти като тях. Старая се да се адаптирам и към стила на двамата. Аз не крада мястото на Роналдо, боря се за моето. Всички знаем кой е той. Победител. Старая се да помагам на отбора да побеждава. Всеки от нас е важен - и тези на терена, и тези на пейката", категоричен е Гонсало. 
 
Той признава, че под ръководството на Сари са минали най-добрите му години във футбола. 
 
"Щастлив съм от работата си с него и се старая да правя това, което той иска. Някои казват, че не играем красиво, с минимум усилия, но резултатите показват, че сме на правилния път", добави Игуаин.