Играчите на Парма няма да излязат в двубоя с Дженоа този уикенд. Това обяви пред медиите капитанът на "дуковете" Алесандро Лукарели след днешното занимание на отбора на базата му. 

Вчера новият президент на тима Джампиетро Манети обяви, че мачът в Генуа ще се състои. Днес обаче нападателят категорично заяви, че играчите са решили да не пътуват. Те не са получавали пари от началото на сезона, а обещанието на боса да ги изплати увисна във въздуха.

"Решихме, че няма да играем в мача с Дженоа. Помолихме мачът да бъде отложен, вече всичко зависи от федерацията", сподели Лукарели. Този ход на футболистите е подкрепен и от Профсъюза на италианските професионални играчи, чийто председател е Дамяно Томази. 

"Ние решихме да се обърнем към федерацията с иск да се отложи мачът, тъй като това не са условия, при които може да се проведе среща от Серия А. Имаме съгласието и на играчите на Дженоа за отлагането."

"Играчите на Парма са решили да дадат още една седмица срок на президента да осигури финанси. Ако не, всичко ще се решава на срещата на федерацията на 6 март. В момента футболистите на тима просто не са в състояние за битки на терена, те не могат дори да стигнат до Генуа", сподели Томази.