Мачът от италианската Серия Б между Лече и Асколи бе прекратен, след като полузащитникът на Лече Мануел Скавоне се свлече на терена, след което се върна в съзнание.

Играчът на домакините влезе в тежък сблъсък в главата с нападателя на Асколи Джакомо Барета oще в първите секунди на петъчната среща от 22-ия кръг на Серия Б.

Бързо бе установено, че Скавоне е загубил съзнанието си, падайки на земята. Медицинският щаб на Лече обаче реагира светкавично бързо и предотврати евентуалното спиране на сърцето на Скавоне чрез реанимация уста в уста. Лекарите Палая и Конгедо, кардиологът Тондо и реаниматорът Тиано извършиха намесата на „Стадио Виа дел Маре” в Лече.

След това 31-годишният футболист бе откаран в болница, където ще премине през скенер на главата, съобщава Gazzetta dello Sport. Той бе качен на линейка, но говореше спокойно с хората около него. Срещата бе отложена с незабавното поискване от двата отбора. Крайният избор бе направен с главния съдия.

Скавоне стартира футболната си кариера в Зюдтирол, преди да се мести в Новара, Бари, Про Верчели, Парма и настоящия му клуб – Лече. След приема му в болница „Вито Фаци” пък лекарите довериха, че състоянието на полузащитника на Лече е добро. Лекарите потвърждават, че са извършили преглед на черепа, шията и гърдите, като всички резултати са положителни.

Все пак играчът ще бъде държан под наблюдение в следващите 24 часа, като това решение е на неврохирургията от болницата в Южна Италия.