Футболистът на Каляри Жоао Педро ще бъде наказан с лишаване от състезателни права за 6 месеца, след като беше уловен в употреба на забранена субстанция. Жоао Педро вече търпи наказанието, тъй като от 3-и март насам е в процес на разследване и няма право да играе.

Допинг-контролът на италианската футболна федерация е установил наличието на диуретика хидрохлоротиазид, като пробата е дадена на 11-и февруари след мача със Сасуоло, завършил 0:0. В един момент се оказа, че гратисният период на наказанието е изтекъл и той се върна на терена в неделя при успеха с 1:0 над Фиорентина като гост.

Усетили пропуска в процедурата, от Дисциплинарната комисия го привикаха в сряда на разпит, където той обясни, че- естествено, няма нищо общо с приемането на субстанцията. Попадането в организма му той обяснява с грешка на лекарите при раздаване на хапчета за възстановяване.

След като го изслушаха, от Комисията определиха като срок за връщането на терена през септември тази година. Бразилецът пък подписа нов договор с Каляри в началото на този сезон, но годината не е никак добро за него. Освен наказанието за употреба на допинг той има няколко жълти картона за симулация, както и през декември в другата среща с Фиорентина удари съперник без топка.

Иначе Каляри е на точка от зоната на изпадащите кръг преди края на първенството в Серия А. /БТА