С поредния страхотен мач на Рикардо Кака Милан потегли по най-добрия възможен начин през 2014 година, след като разби гостуващия Аталанта с 3:0 в мач от 18-ия кръг на Серия А. Бразилският плеймейкър вкара два от головете за успеха, а първият от тях бе под номер 100 за него с фланелката на „росонерите“.

Идолът Кака пречупи Аталанта

източник: Gulliver/Getty Images

Масимилиано Алегри направи няколко смели хода при избора на титуляри, като гласува доверие на младите Матиа Де Шилио и Брайън Кристанте. Антонио Ночерино също така записа рядка проява сред стартовите единадесет, но присъствието на триото вдъхна необходимата доза свежест в играта на Милан.

Грандът започна да мачка своя опонент още от началото и в 4-ата минута Робиньо пропусна страхотен шанс да открие. Бразилецът успя да засече центриране от непосредствена близост, но топката профуча до лявата греда.

Малко по-късно, в 13-ата минута, Алесандро Матри също се отчете със сериозен пропуск. Нападателят хубаво разпредели една контраатака към Робиньо вляво, но след това засече подаването на бразилеца право в напречната греда.

В 30-ата минута Антонио Ночерино също бе близо до гола, след като проби в наказателното поле и от 12-13 метра стреля по диагонала, но Андреа Консили с една ръка изби в ъглов удар. Стражът обаче бе безпомощен пет минути по-късно, когато Урби Емануелсон изведе Кака отляво в наказателното поле, а от много остър ъгъл ветеранът с прецизен шут намери далечния долен ъгъл за 1:0.

Малко преди края на полувремето Аталанта можеше доста нелогични да изравни, след като Кристиан Раймонди се пребори за топката при разбъркване в наказателното поле, но шутира в дясната греда.

Гостите от Бергамо заиграха доста по-добре след почивката, но водещият им реализатор Херман Денис пропусна две много добри възможности в първите десетина минути. Първо той получи шанс да стреля от границата на пеналта, но го стори покрай страничния стълб, а в 55-ата минута Кристиан Абиати се справи с точния му шут.

Милан нанесе съкрушителния си удар в рамките на 120 секунди точно когато играта изглеждаше равностойн. В 65-ата минута Робиньо записа асистенция, след като намери Кака в наказателното поле, а неговият сънародник с точен изстрел под гредата удвои преднината на домакините.

Аталанта още не знаеше къде се намира, когато Кристанте получи топката на 22 метра от вратата и шутира прецизно по земята, а топката срещна дясната греда преди да влети в мрежата – 0:3.

Марио Балотели не бе далеч да направи резултата още по-сериозен, след като слаломира между няколко бранители, но Консили парира удара му.

Малко преди края на мача обаче домакините получиха повод за тревоги, след като Кристиан Сапата се контузи и трябваше да бъде сменен принудително.

В крайна сметка Милан успя да прекъсне серията си от три мача без успех и с 22 точки да заеме 10-ото място. Аталанта е 15-и с 18 пункта, като е на 4 от зоната на изпадащите.

Още резултати от Серия А, 18-и кръг:

Катания – Болоня 2:0

Дженоа – Сасуоло 2:0

Парма – Торино 3:1

Удинезе – Киево 1:3

по-рано днес: Наполи – Сампдория 2:0

от 19,30 ч.: Лацио - Интер