Легендарният футболист на Интер и Аржентина Хавиер Санети получи признание за богатата си кариера. Той бе поканен от УЕФА да избере идеалната според него единадесеторка.

С повече от 600 двубоя в Серия А, както и 145 повиквателни за националния отбор, бившият защитник е играл срещу хиляди футболсти, но следните 11 намериха място в идеалния според него състав.

На вратата бившият капитан на Интер залага на Анджело Перуци. Двамата бяха съотборници в тима на „нерадзурите” през сезон 1999/2000.

Пред тях в защита, аржентинецът поставя Кафу, Валтер Самуел, Роберто Аяла и Паоло Малдини. Със Самуел и Аяла е бил съотборник, докато срещу другите двама е бил съперник на терена в голямото дерби с Милан.

В халфовата линия изборът на Санети се свежда до бившия играч на Арсенал и Манчестър Сити Патрик Виейра, акомпаниран от Лионел Меси, Шави и Райън Гигс.

В атака аржентинецът поставя дуото Роберто Баджо-Роналдо с които е бил съотборник в края на миналия век. Под ръководството на Луиджи Симони, Роналдо и Санети печелят купата на УЕФА, като и двамата съумяват да се разпишат във финалната среща с Лацио, спечелена категорично с 0:3.

„За мен Роналдо е най-добрият футболист, с когото съм споделял една съблекалня. Изключително пъргав и техничен, той винаги изненадваше противниковите футболисти с мощта си”, сподели пред УЕФА 41-годшният бивш футболист.

В знак на уважение към бившата легенда на Интер, от „Джузепе Меаца” решиха да извадят от употреба фланелката с номер 4.