Основният халф на Манчестър Сити Яя Туре отново хвърли феновете в смут и намекна, че може да напусне през лятото. Той индиректно говори за това още от зимата, като постоянно е свързван с трансфер в Интер. 

Там старши треньор е Роберто Манчини, който му беше наставник и на "Итихад". Котдивоарецът вече определи италианския специалист за свой "ментор", а сега пак говори за бъдещето си.

"За бъдещето си не мога да ви кажа нищо, защото за него знам толкова, колкото и вие. Ще отида там, където ще има нещо ново за мен, някое ново предизвикателство. Просто такава ми е природата, обичам да търся такива неща", заяви витиевато Туре. 

В Англия говореха, че единствената пречка за по-ранно осъществяване на трансфера в Интер е била високата заплата на полузащитника. Той получава над 10 млн. паунда годишно в Сити, а такива пари не са по силите на "нерадзурите". Но изглежда и това не е пречка вече. 

"Никаква сума пари не би ме задържала в клуб, който вече не е предизвикателство за мен или би ми попречила да отида в клуб, който може да ми предложи такова нещо. Това би било нечестно спрямо самия мен. Не ме интересува какво пише английската преса за мен, защото често не е истина", сподели Туре.