Ювентус и Лацио завършиха при равенство 1:1 при дебюта на Алберто Дзакерони начело на бианконерите.

До почивката на пропуски за Старата госпожа направиха Диего, Алесандро Дел Пиеро и новото попълнение на домакините Андреа Кандрева.

В 39-ата минута Лацио изпусна най-доброто си положение през първото полувреме. След хубава акция на Мауро Сарате Стефано Маури стреля от границата на наказателното поле, но Алекс Манингер с вещина изби в корнер.

В началото на втората част Кандрева имаше добра възможност, но не успя да се разпише във вратата на Фернандо Муслера, а в 54-ата минута Диего нацели страничната греда с удар извън наказателното поле.

В 69-ата минута бе отсъдена изключително спорна дузпа за Ювентус. От телевизионните повторения не се видя Диаките да задържа Алесандро Дел Пиеро, но съдията Сакани вече бе посочил бялата точка. Зад топката застана именно Дел Пиеро, който направи резултата 1:0 за домакините.

В 78-ата минута по-късно Сарате центрира към Стефано Маури, който изпревари Зденек Григера и от непосредствена близост разстреля Манингер, който пази за Юве вместо наказания Джанлуиджи Буфон.

Любопитен факт е, че при радостта след гола Маури бе контузен и трябваше принудително да бъде заменен.

В последните минути на срещата на олимпийския стадион в Торино нито един от двата тима не успя да създаде сериозна опасност и равенството може да се смята за справедливо, въпреки че като цяло в двубоя Юве изпусна повече положения.

След този хикс и двата отбора нямат победа в Серия А в последните си четири мача. Ювентус е пети с 34 точки, докато Лацио е 15-и с 22.