Наполи стана поредният клуб, изявил желанието си да привлече Клаас Ян Хунтелаар в състава си. В трансферния списък на неаполитанците фигурират още Фабио Канаваро и Лука Цигарини. Тимът направи страхотен сезон след влизането си в Серия А тази година и дори има шанс за място в евротурнирите.

Благодетелят на Наполи Аурелио Де Лаурентис работи сериозно по селекцията и е осигурил сериозна сума от 30 милиона паунда за трансфери.

„Газета Дело Спорт” твърди, че клубът готви сензационна оферта за голмайстора на Аякс Хунтелаар, към когото интерес има още от страна на грандовете Манчестър Юн, Челси, Ливърпул, Интер, Барселона, Милан и Ювентус.

Продължават и слуховете, че защитникът на Реал Мадрид Фабио Канаваро иска да се завърне в родния си дом, за да заиграе редом до брат си Паоло в отбраната на Наполи.

„Разговарях със спортния директор Пиерпаоло Марино и му дадох няколко диска с мачове на аржентински играчи,” разкри агентът Густаво Гези, който е представител на Хавиер Савиола.

Гези обаче отрече Савиола да премине в Наполи. „Марино заяви, че той не е в техните планове, защото вече имат такъв тип нападател в лицето на Лавеци,” каза агентът. „Обсъждахме други аржентинци, като Пиати, който ми напомня много на Джанфранко Дзола и направи много силни мачове за Естудиантес през този сезон.” За подписа на Пиати обаче Наполи ще има конкуренция от Ювентус.