Мачът от груповата фаза на Шампионската лига по футбол между Дебрецен (Унгария) и Фиорентина (Италия) е бил обект на манипулации в рамките на аферата с уредени мачове и залози, разкри днес германското правосъдие.

Мачът е на 20 октомври 2009 година между Дебрецен и Фиорентина - завършил при резултат 4:3 за гостите от Фиорентина с шест гола през първото полувреме.

Тази информация бе разкрита на процеса в Бохум, където шест лица са обвинени, че са купували играчи и съдии, за да уредят резултатите в 47 мача в редица европейски страни.

Днес съдът в Бохум разпита две нови лица, сред които и хърватинът Анте Сапина. За първи път в рамките на процеса в Бохум се споменава мач от най-престижния клубен турнир в Европа, а и в света - Шампионската лига.

Говорителят на съда в Бохум (западната част на Германия) Фолкер Таларовски каза пред германската агенция СИД:

„От Шампионската лига е засегнат мачът Дебрецен - Фиорентина. Става въпрос и за мачове в Словения, в Швейцария, за квалификационния мач за Евро 2010 между Лихтенщайн и Финландия и за един мач на националния младежки отбор на Швейцария”.

Мачът на 9 септември 2009 година между Лихтенщайн и Финландия (1:1) бе ръководен от главния съдия Ново Панич (Босна и Херцеговина), който през февруари 2010 година бе наказан доживотно от УЕФА.