След като в началото на седмицата около 200 фенове на Лацио протестираха пред базата във Формело срещу безобразната игра на тима в последно време и тифозите на градския съперник Рома направиха същото.

В четвъртък запалянковците на вълците, които бяха далеч по-мирни и малобройни от тези на орлите, обсадиха тренировъчния комплекс на тима в Тригория и поискаха обяснение от играчите.

Чашата на търпението при привържениците на джиалоросите преля след загубата от Удинезе в сряда, която бе трета поредна в Серия А за тима на Клаудио Раниери.

Феновете носеха плакати, на които се открояваше надпис „Позор” и скандираха срещу играчите – като по традиция само двама футболисти бяха пожалени – Франческо Тоти и Даниеле Де Роси, които са любимци на агитката.

Краят на протеста на запалянковците на Рома приключи с намесата на полиция, която изгони събралите се около дузина ултраси от базата.

Вълците са на 14-о място в Калчото с 11 точки от десет мача, като единственото утешение на запалянковците към момента е, че Лацио е с една позиция по-надолу и 15-и.