Халфът на Интер Матео Ковачич изрази възхищението си от новия наставник Валтер Мадзари. Младият талант заяви, че италианският тактик вече започнал да калява отбора си за тежкия сезон, който предстои.

„Нерадзурите“ ще търсят на всяка цена реванш заради миналия сезон, който приключи с незавидното 9-о място и пропуснатия шанс за място в евротурнирите.

Това доведе до уволнението на Андреа Страмачони и ангажирането на Мадзари, който още от първите дни на подготовката е подложил отбора на огромни натоварвания. „Той е като чук“, обясни 19-годишният хърватин. „И преди да дойде, бях казал, че той е страхотен треньор. Е, сега мога да кажа, че не съм сбъркал.“

„Готов съм да се раздавам докрай в тренировките и да прилагам всичко, на което той иска да ме научи. Ще дам най-доброто от себе си, когато играя на този пост“, сподели той по повод намерението на Мадзари да го използва по начина, по който го правеше с Марек Хамшик в Наполи. „На тази позиция ще бъда най-полезен и това ми харесва. Хамшик е страхотен футболист, но не искам да му подражавам. Искам да бъда себе си, в името на доброто на Интер, и да давам максимума на терена“, завърши младокът.