Младежкият национал на Италия Фабиано Сантакроче може да бъде оставен извън състава на „скуадра адзура” за приятелския мач срещу Холандия, след като бе заловен да кара пиян.

Защитникът на Наполи е бил спрян за полицейска проверка в 3.20 часа през нощта на петък срещу събота. Направената проверка показала, че талантът кара с превишено ниво на алкохол в кръвта си, съобщава местната полиция.

Очаква се селекционерът на младите италианци Пиерлуиджи Казираги да изхвърли от своя отбор провинилия се. „Адзурите” гостуват в Холандия като част от подготовката си за Европейското първенство за младежи през юни.

Това не е първата изцепка на Сантакроче, който по-рано през месеца се сби със съотборника си Херман Денис по време на тренировка.

Сегашният гаф обаче може сериозно да попречи на амбициите на Сантакроче да се утвърди в първия отбор на Италия, където вече бе повикан от Марчело Липи.

Въпреки че все още не е записал своя дебют, младокът бе в състава на „адзурите” за квалификациите срещу България и Черна гора.