Клаас Ян-Хунтелаар е много близо до трансфер в Шалке, след като немският гранд и Милан са се договорили за 14 милиона евро.

Холандският национал се оказва излишен на „Сан Сиро”, тъй като почти сигурно Златан Ибрахимович ще премине при „росонерите”, което прави мястото на Хунтелаар на скамейката още по-сигурно. Освен това Милан се нуждае от допълнителни средства за трансфера на шведа.

Холандският нападател така и не успя да се наложи в Милан, а преди това и в Реал Мадрид, въпреки големите очаквания към него. Сега той най-вероятно ще се присъедини към бившия си съотборник Раул в Шалке.

Дори и Ибрахимович да не премина в Милан, според агента на Хунтелаар преминаването в Бундеслигата най-вероятно ще се осъществи.

„От Милан ми казаха, че ще решат този уикенд, какво би било най-добре за Клаас-Ян Хунтелаар”, заяви агентът. „Той мислеше, че може да остане, но в последните два дни ситуацията се промени. Ще има четири нападателя за само две позиции, което не е много ефективно”.

„Милан ни каза, че Клаас-Ян може да напусне. Ще бъде бърз трансфер, защото трансферният прозорец скоро затваря. Той все още има договор с Милан, така че ние трябва да решим, какво е най-добро за него”.