Отборът на Итер изживя много тежка вечер в 1/8-финалния си мач срещу Болоня за Купата на Италия, но все пак намери място в следващата фаза. „Нерадзурите“ се нуждаеха от 120 минути футбол, за да отстранят съперника на своя „Джузепе Меаца“ с 3:2.

Треньорът Стефано Пиоли направи доста ротации в състава, с който победи Киево (3:1) през уикенда, като само Кристиан Ансалди, Жофри Кондогбиа, Роберто Галярдини, Данило Д'Амброзио и Кристиан Ансалди запазиха титулярните си места. Това можеше да изиграе лоша шега на домакините, които профукаха аванс от два чисти гола и така се стигне до продълженията.

Двубоят стартира с шанс за Интер, като в 9-ата минута Едер изпълни много добре пряк свободен удар. За нещастие на италианския национал топката прелетя малко над напречната греда. Габриел Барбоса, получил първи шанс като титуляр за гранда от Милано, имаше нелоша възможност в 23-ата минута, когато изпрати фалцов изстрел от десния фланг. Топката може би нямаше да навести вратата, ала стражът Анджело Да Коста реши да се застрахова.

Липсата на кой знае колко чисти положения може и да се не понрави на феновете, но те няма как да имат абсолютно никакви забележки към начина, по който Хейсон Мурийо откри резултата в 34-ата минута. Центрирането на Галярдини от корнер изглеждаше като загубена кауза, докато Мурийо не реши да импровизира и със зрелищна задна ножица опъна мрежата за 1:0.

Само 5 минути по-късно Интер вече водеше с 2:0. Жоао Марио получи отдясно и отправи прецизен пас към Родриго Паласио, който завърши хладнокръвно с изстрел по тревата.

"Хрътките" изглеждаха в много тежка ситуация, докато с мъничко късмет не се върнаха в мача две минути преди почивката. Блерим Джемайли отправи изстрел от дистанция, който рикошира в Кондогбиа и така заблуди вратаря Хуан Карисо – 2:1.

След паузата домакините се хвърлиха в яростни атаки, с които искаха да решат мача. Родриго Паласио се отчете с няколко пропуска, като особено този в 66-ата минута беше от доста удобна ситуация. Тогава вратарят Да Коста парира изстрела на аржентинеца с десния крак. Малко след това Жоао Марио пробва късмета си със зверски шут от границата на пеналта, който се озова в обсега на стража и той отново се намеси.

Интер плати цената за авантюристичния си подход в 73-ата минута. Антони Муние изпрати дълбоко центриране от левия фланг, а при далечната греда Годфред Донса се извиси и заби кълбото покрай Карисо – 2:2.

В продълженията Болоня изглеждаше като по свежия тим, но решителна намеса от Гари Медел попречи на Федерико Ди Франческо да вкара малко куриозен гол. Италианецът опита подаване към Оджи Оконкво, ала топката пое по неочаквана посока и подлъга вратаря на Интер. Медел се оказа на точното място, за да предотврати гола.

Малко противно на случващото се, Интер възстанови аванса си в 98-ата минута. Появилият се като смяна Икарди избяга от засадата и центрира към Антонио Кандрева, който стреля към вратата при първа възможност. Шутът му се отклони от Мариос Ойконому и попречи на Да Коста да се намеси 3:2 за Интер.

В следващия етап от турнира за Купата на страната "нерадзурите" ще се изправят срещу победителя от двойката Лацио - Дженоа.