Бившият ас на Нюкасъл Хонас Гутиерес, който не толкова отдавна се пребори с рак на тестисите, възнамерява да възроди футболната си кариера в Серия А. Киево и Каляри са най-вероятните кандидати за подписа на поливалентния футболист.

33-годишният играч е свободен агент, след като това лято бе освободен от Депортиво Ла Коруня. Преди това той изкара 7 години на „Сейнт Джеймсис Парк“, където се превърна в любимец на феновете както заради сърцатата си игра, така и заради личната битка с коварното заболяване. Аржентинецът записа 205 мача за „свраките“, а най-значимият му миг бе попадението срещу Уест Хем, с което спаси Нюкасъл от изпадане преди 2 сезона. То дойде, след като преди това Гутиерес изкара малко повече от година извън терените.

Въпреки това Нюкасъл реши да го освободи след края на сезон 2014/2015, а футболистът заведе дело срещу клуба, твърдейки, че договорът му е бил прекратен по дискриминационни причини. Гутиерес спечели съдебната битка и продължи с опитите да започне на чисто във футбола.