След три години в английския Арсенал Александър Хлеб напуска лондончани. Това стана ясно днес, след като белоруският футболист официално обяви намерението си пред мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер.

"Саша е готов да направи една от най-сериозните и отговорни крачки в живота си. Въпреки, че Арсенал с удоволствие му предложи нов дългосрочен договор с много по-добри условия. Времето ще покаже дали моят клиент е постъпил правилно. Но вече няма накъде да се отстъпва", заяви мениджърът на Хлеб Николай Шпилевский.

Въпросът за това къде ще играе полузащитникът трябва да се изясни до 2 седмици. Шефовете на Интер са склонни да предложат на Хлеб доста по-добра заплата от лондончани.

Според член 17 от правилника на ФИФА Глеб има право при оставащи 2 години от договора му да изкупи останалата част от него и да бъде продаден за фиксирана сума, която явно ще бъде по-малко от онези 11,2 млн. паунда, платени през 2005 г. от Арсенал на германския Щутгарт.

Така че на Арсенал не остава нищо, освен да постави на Хлеб умерена цена, малко по-висока от фиксираната. Освен това и Интер може да изкупи оставащата част от договора на Хлеб с Арсенал.