Капитанът на Интер Хавиер Санети не крие, че мечтае утре да вдигне трофея от Световното клубно първенство в Абу Даби. „Неардзурите” ще имат за съперник африканския Мазембе, а финалът е в събота.

„Мислим само за този мач,” сподели Санети на пресконференция, след като бе запитан за жребия в Шампионската лига, изпратил Интер срещу Байерн Мюнхен в повторение на миналогодишния финал.

„Това е финал и възможност да изведем Интер на върха на света. Ще е трудно, но можем да спечелим. За съжаление, ще играем без Уесли Снайдер, но се надяваме и това финал да приключи както онзи в Шампионската лига,” обясни опитният бранител.

„Именно защото е финал, няма фаворити. В днешния футбол, който е много балансиран, никой не ти дава нищо даром. Ще започнем от 0:0, и ще е грешка да се смятаме за фаворити. Най-важното е Интер да е номер 1,” продължи той.

„Ще посветим трофея, ако го спечелим, на всички велики „интеристи”, които вече не са сред нас. Чакахме този момент 16 години, и това е нашият шанс да спечелим този трофей. Искаме да се приберем в Милано с купа, която да остане в историята. Това е един от мачовете на живота ни,” завърши Хавиер Санети.