Новото попълнение на Интер Ашраф Хакими потвърди, че до голяма степен е преминал на „Сан Сиро“ заради Антонио Конте. 21-годишният футболист заяви, че стилът изповядван от треньора на „нерадзурите“ е точният за неговия стил на игра.

„Избрах Интер, защото смятам, че стилът на Антонио Конте е особено подходящ за начина ми на игра и мога да бъда от помощ на отбора. Ще се опитаме да постигнем страхотни резултати и със сигурност ще се стремим да спечелим Скудетото“, заяви Хакими.

„Конте е страхотен треньор, с много състезателен дух. Той изпитва тази необикновена страст към футбола и го предава на своите играчи, фенове и всички около клуба. Вече играх в 3 – 5 – 2 в Борусия Дортмунд. Когато офертата дойде, мислех, че това е чудесна възможност за мен да се развивам, тъй като феновете тук преживяват футбола по толкова специален начин. Присъединих се към страхотен клуб“, добави още той.

„Играта в Германия ми позволи да узрея като играч, да натрупам опит и увереност. Беше прекрасно изживяване. Сега идвам в първенство, което залага много на тактиката. Нашата цел е да спечелим Скудетото, за да зарадваме феновете, а след това да продължим напред и в Шампионската лига. Дано се справим по-добре от миналия сезон“, каза мароканецът.

„Тук съм, за да дам всичко от себе си, така че ще направим страхотни неща заедно и ще се опитаме да спечелим трофеи“, заяви Хакими.

„Майкон беше невероятен десен бек, с невероятна физическа мощ. Бих се радвал да следвам стъпките му в Интер, но се надявам да бъда запомнен със собствения ми стил. Винаги съм казвал, че Марсело е моят герой, тъй като обичам играта му. Също така го опознах в Мадрид. Самуел Ето»о е друг бивш играч на интер, който ме вдъхнови, дори и да не играем на същите позиции. Той сътвори история и е символ на футбола в Африка“, добави още той.