Българският национал Андрей Гълъбинов се отчете с асистенция при атрактивното равенство 3:3 на неговия Ливорно с Про Верчели в 35-ия кръг на Серия Б. Таранът започна титуляр и игра 67 минути за „тъмно червените“, които избегнаха поражението в драматичния мач с попадение в добавеното време.

Още в 5-ата минута Спрокати изведе домакините от Про Верчели напред, но само 6 по-късно Майкон Мойрейра възстанови статуквото.

В средата на полувремето Гълъбинов се отчете с добро взаимодействие към Лука Силигарди, а последния с десния крак прониза долния ъгъл за първия обрат в срещата – 1:2.

Спрокати изравни още до почивката с попадение в 40-ата минута, а девет преди края изглеждаше, че Лупи бележи победното попадение за 3:2. Последната дума обаче беше на Ливорно, който стигна до дузпа в продължението, а Емерсон не трепна при удара и оформи крайното 3:3.

Равенството остави Ливорно на 6-о място с 51 точки, на 20 зад лидера Карпи.

Другото българско участие в 35-ия кръг беше на Валери Божинов за Тернана. Бившият играч на Левски се появи като смяна в 79-ата минута при успеха с 1:0 като гост на Специя. Победното попадение беше дело на Авенати в 63-ата минута, с което Тернана записа втора поредна победа и се изкачи до 12-ата позиция с 43 точки.