Драмата в редовния сезон в Серия Б продължи до последния кръг. Отборите на Фрозиноне и Дженоа вече си осигуриха директна промоция в италианския елит, като спорът за шестте места, даващи право на участие остана неразрешен до вчерашния 19 май (петък), когато се изиграха и мачовете от заключителния 38 кръг. Хубавата новина за България идва от последните две места, даващи право на участие в плейофите за класиране в Серия А.

На 8-о място се класира тимът на Венеция, където се състезава Петко Христов, който загуби мача си от Парма, който от своя страна също ще играе в плейофите, финиширайки на пета позиция. За съжаление, Христов не успя да се включи в заключителната среща за отбора си от редовния сезон в Серия Б, защото в предходния кръг в мача срещу Перуджа си изкара жълт картон и натрупа лимита си от официални предупреждения за настоящата кампания.

Дори Венеция да се изкачи в Серия А има голяма вероятност през следващия сезон Петко Христов да се завърне във второто ниво на италианския футбол, защото българинът е собственост на отбора на Специя, който има силна вероятност да изгуби елитния статут, защото три кръга преди края на сезона тимът е с равен брой точки с първия под чертата Верона.

На 7-о място пък се класира Реджина, който в последния си мач от редовния сезон взе задължителна победа с минималното 1:0 срещу отборът на Асколи. Единственото попадение в мача, донесло успеха за клуба от Реджо ди Калабрия, дойде в 4-ата минута на добавеното време и падна след асистенция на българина Андрей Гълъбинов. Футболистът игра съвсем малко, след като започна мача от резервната скамейка и влезе чак в 79-ата минута на мястото на нападателя Давид Стрелец, но изигра своята съществена роля за този четвърт час, в който присъства на терена.