Старши треньорът на Парма Франческо Гуидолин заяви преди мача с Рома, че „пармалатите” напълно заслужават четвъртото място в Серия А.

Разликата между двата отбора преди мача им помежду им на „Олимпико” е 3 точки и „джалоросите” са решени да я стопят, за да се преборят за място в Шампионската лига следващия сезон.

„Не сме присвоили четвъртото място на някого. Знаем, че има отбори, които са по-силни от нас, включително Рома, които ще се опитат да ни минат”, заяви треньорът.

„Нашата задача е да направим възможно най-добрия сезон и целта ни остава да се спасим от изпадане. Ако трябва да сменим целта, тогава ще го направим. Очаквам труден мач срещу отбор, съставен от шампиони и опитни тактици. Отборът ще бъде много мотивиран след класирането в Лига Европа”, обясни Гуидолин.

Рома не крие амбициите си да се класира за Шампионската лига този сезон и заради това мачът се счита за квалификация за най-комерсиалния турнир. Гуидолин обаче отрича това твърдение. „Не, това са три точки, както всички други”.

Специалистът призна, че най-вероятно Валери Божинов ще остане резерва, въпреки че е в добро състояние.

„Най-вероятно ще започна с Давиде Ландзафаме и Никола Аморузо в предни позиции. Валери Божинов се справя по-добре, а Алберто Палоски се нуждае от фитнес тест. Не знам, дали ще изпробвам да играя с трима в защита”.

„Нямам специални планове за справяне с Франческо Тоти. В Рома има още много талантливи играчи като Давид Писаро, Симоне Перота, Родриго Тадей и Мирко Вучинич”, допълни Гуидолин.