Новата звезда в състава на Ювентус Гонсало Игуаин е футболистът с най-висока заплата в Серия А, съобщава „Gazzetta dello Sport“. Според изданието нападателят на „бианконерите” получава по 7,5 милиона евро на сезон. След него в класацията са футболистите на Рома Даниеле де Роси с 6,5 милиона евро и Един Джеко с 4,5 милиона евро, колкото взима и Миралем Пянич от Ювентус.

Ювентус е клубът, който отделя най-голям бюджет за заплати в лигата – 145 милиона евро. Интер е втори със 120 милиона евро, Рома е трети с 92 милиона, а Милан и Наполи заделят по 80 и 75 милиона евро съответно за финансовите възнаграждения на играчите си.

Изданието посочва, че в споменатите суми не влизат бонусите, което прави възнагражденията на някои футболисти още по-сериозни. За пример, Ювентус през миналия сезон отдели 125 милиона евро за заплати, но сметките на „бианконерите“ показват, че в същност са платени 220 милиона евро, а повечето от парите са отделени за футболистите от отбора.

Кротоне има най-ниския бюджет за заплати – 14 милиона евро. Лоренцо Крисетиг получава най-голяма заплата в клуба – 400 хиляди евро на сезон.

Сами Кедира от Ювентус е със заплата от 4 милиона евро на година, а вратарят на „старата госпожа” Джанлуиджи Буфон получава по 4 милиона евро на сезон.

Аржентинският нападател на Интер Маурисио Икарди взима 3,6 милиона евро на година, а Леонаро Бонучи от Ювентус е с възнаграждение от 3,5 милиона евро, колкото получават още съотборниците му Клаудио Маркизио, Джорджо Киелини, Дани Алвеш и Марио Манджукич, както и Жофри Кондогбия и Стеван Йоветич от Интер, и Карлос Бака от Милан.