Отборът на Наполи взе важни три точки в битката за челните позиции. Тимът се наложи с 1:0 над Лацио в мач от 19-ия кръг на Серия А. Двата състава са преки съперници за третата позиция в италианското първенство, а след успеха неаполитанците успяха да изпреварят именно „орлите“.

Единственото попадение в срещата падна през първото полувреме. И въпреки че в началото на срещата гостите от Лацио имаха лек превес, Наполи успя да се възползва от чудесна възможност в 18-ата минута.

Дрис Мертенс изведе с пас от дълбочина Гонсало Игуаин, който напредна по дясното крило и от малък ъгъл реализира единствения гол в срещата.

Десетина минути по-късно Лацио можеше да стигне до изравнителното попадение, но Лукас Биля стреля в аут. 29-годишният Марко Пароло също имаше възможност, пропиляна преди почивката. Кандрева пропиля едно от най-чистите положения през първата част, като останал очи в очи с вратря, стреля в него.

През второто полувреме Лацио продължи да опитва да стигне поне до точката. Балде Кейта стреля отблизо, но в ляво от вратата. Антонио Кандрева също можеше да зарадва феновете на клубa от Рим, но и той не съумя да уцели очертанията на вратата.

В крайна сметка Наполи намери начин да запази крехката си преднина до края на мача, за да излезе на третата позиция с 33 точки. Лацио е на четвърто място с 31. Лидер е Ювентус с 43 точки, но и с мач по-малко от втория Рома с 41.