Сериозен срив е настъпил във взаимоотношенията между треньора на Рома Руди Гарсия и управата на клуба.

В миналия кръг „джалоросите“ си гарантираха второто място в класирането на Серия А и така ще играят в груповата фаза на Шампионската лига. На вчерашната си пресконференция обаче наставникът запали искрата с изказването, че е направил всичко възможно предвид състава с който разполага. Французинът също така отправи предупреждение, че разликата с водещите тимове ще стане по-голяма през следващия сезон, тъй като клубът ще страда заради нарушения на финансовия феърплей.

„Ние никога не сме казвали, че целта ни е друга освен класирането в Шампионската лига. Вестниците превърнаха Рома в претендент за скудетото, но сезонът доказа, че разликата е прекален за нас. Няма нужда да заблуждаваме феновете. Ние спечелихме нашия шампионат, в който участваха 19 отбора. Има разлика между цели и амбиции“, каза Гарсия.

Именно тези думи са били приети зле от президента Джеймс Палота и спортният директор Валтер Сабатини. Другият повод за лошо отношение към треньора е фактът, че той се самопоканил на среща относно трансферните планове, която ще се проведе в Лондон. Според Палота и Сабатини отборът разполага с достатъчно потенциал, за да се справя доста по-успешно.