Един от най-харизматичните нападатели в цялата история на Серия А – Габриел Омар Батистута направи болезнено признание. Бележитият аржентински нападател заяви, че е дал твърде много на футбола и заради това сега изпитва трудности да ходи нормално.

Батистута вкара 242 гола за Фиорентина, Рома и Интер в периода между 1991 и 2003 година. Днес вече на 48 години, Батигол призна, че усеща цената на усилията, които е полагал на терена.

„Дали е вярно, че съм казвал, че не никога не съм харесвал футбола? Да, казах го, но просто се опитвах да се защитя от пресата и обществото”, разкри някогашният голаджия в свое интервю пред „ФИФА 1904”.

„Казах го, за да спрат да ми задават въпроси. По онова време тренировките ми идваха в повече. Трябва да си спомните, че в добрите си години играех в Италия. Там имаше много напрежение и всички говореха за футбол през цялото време, което намирах за доста скучно.”

„Не е нужно да казвам, че обожавам играта, тактиката, тренировките и всичко, което се случва на терена. Не се вълнувах толкова много от футбола, когато бях по-млад, но той стана моята страст. Накрая се оказа, че живея и дишам футбол.”

„Сега изпитвам трудности да ходя нормално заради него, защото му дадох повече, отколкото заслужаваше. Истината е някъде по-средата – обичам играта и всичко свързано със самия процес на игра. Това, което не ми харесва, са интервютата, противоречията и всички въшни дразнители”, добави Батистута.