Нападателят на Фиорентина Джузепе Роси обеща пред феновете и ръководство на тима, че ще бъде на линия за финала за Купата на Италия.

Флорентинци ще имат шанс да спечелят трофея за първи път от 13 години насам, но италианският национал нямаше шанс да бъде част от похода им заради контузия.  Във вторник „виолетовите“ надиграха Удинезе с 2:0 като домакини и с общ резултат 3:2 от двата полуфинални мача ще спорят за титлата с Наполи.

Роси в момента провежда рехабилитация в САЩ, но бе много трогнат от думите на президента Андреа Дела Вале, който посвети на нападателя достигането до финала.

„Разбрах за това, което той направи. Много съм трогнат“, коментира 27-годишният футболист. „Бях много щастлив, докато гледах полуфинала по телевизията. Говорих с част от директорите за това необикновено постижение.“

„А когато се завърна, надявам се да е възможно най-скоро, искам да се отплатя за доверието, което Фиорентина ми има. С търпение, здрава работа и себераздаване ще се завърна в игра.“

„Ще видите Джузепе Роси да излиза през май за финала на „Стадио Олимпико“, закани се Роси, който все още е водещият реализатор в Серия А с 14 гола.